(2009 - הצעה לבניין עיריית אילת החדש (תחרות

Eilat New City Hall Competition, Israel

4.jpg
5.jpg
2.jpg
WS2.jpg
WS1.jpg
7.jpg
WS5.jpg
WS7.jpg
WS8.jpg
WS10.jpg
WS11.jpg
WS13.jpg
WS14.jpg
WS12.jpg
WS3.jpg
התפיסה העיצובית לקוחה מן הטבע. 

מרגבי האדמה היבשה וסלעי המדבר העצומים המגנים בצילם על תושב המדבר.

 

 

קליפה ותוכן

קליפת העירייה היא מעטפת קשיחה המסתירה פנים שברירי שקוף וגלוי. במעטפת שבה חרכים קטנים המאפשרים יציאת אויר חם, טמונה צמחיה במסדרונות חוץ-פנים. הדפנות הפנימיות הפונות לסמטאות המוצלות בנויות מקירות מסך המאפשרים שקיפות לנעשה במנגנון העיר. קירות המסך צומחים מתוך פנים האדמה ומוקפים בחלקם במים, והאוויר החולף על פני המים, יוצר בסירקולציה את קירור הקומפלקס.

המעברים הם נקיקי המדבר המוצלים המעבירים אור מסונן ומשבי רוח מתועלים, בהם משולב מסחר בשדרת חנויות מופנמות. המעבר בין הקירות כולל חוויה של טיול עירוני על גשרים בין צמחיה ומים, גילויי מבטים, מקומות נסתרים וגן הנגלה בסוף ציר.

 כיכר עירונית מוגבהת

המתאחדת עם כיכר השוק, צופה לים סוף ולמתחם המלונות והנופש. הכיכר תנותק מתנועת כלי רכב בתוכה באופן חלקי כך שהרכבים יעברו תחתיה. לכיכר מרחב ציבורי עצום שישמש להתאגדויות עירוניות דוגמת יום העצמאות, ימי זיכרון, חגיגות עירוניות ואירועים חברתיים. הכיכר תהיה מוקד מגשר בין מרכז הנופש וחוף הים מדרום מזרח ובין אזורי המגורים מצפון מערב. הכיכר מתוכננת כך שיהיו בה מוקדי הצללה משמעותיים, בריכות שכשוך, אזורי החלקה לרולרבליידס, מרכז מטיילים, בית קפה/מסעדה ופינות חמד כך שתהווה עוגן עירוני ראשי.